Wie ben ik

Hallo allemaal.

Ik ben Melissa Smilda, geboren in de stad Groningen en woon in het Noord Drentse dorpje Peize.
In 2012 ben ik begonnen als soloartiest. Daarnaast ben ik zangeres bij de band Ideaal, waar ook mijn vader Zweitse Smilda deel van uitmaakt.
Als klein meisje was ik al dol op het Hollandse repertoire. Veel luisterde ik naar de Nederlandse muziekzenders en met name het Hollandse Lied sprak me erg aan. Piratenmuziek zat toen al in m’n bloed, maar ik had nog geen ambitie om zelf op de planken te gaan staan.

Daar kwam verandering in nadat ik op de Pinkstermarkt in Leek door Erwin Rosema, drummer van Partyband Sunshine op het Podium werd geroepen,….. ik wilde er graag zo snel mogelijk weer van af. Een week later ontving ik een uitnodiging om bij een Piratenfeest in Peize te komen om een liedje te zingen. Hierbij had ik veel succes en niet veel later kwamen de optredens binnen. Toch ontbrak het me als jong meisje wat podiumervaring en besloot samen met mijn vader te gaan zingen. Samen met kameraad en zanger Dirkjan Mollema werd de formatie “Ideaal” opgericht.
Na 4 jaar succes met deze formatie, kriebelde het toch weer om een Solo nummer op te nemen.

Met “De allermooiste ogen” had ik mijn debuutsingle met de hoop een leuke carrière tegemoet te gaan. Ik kreeg de smaak goed te pakken en er volgden nog 3 succesvolle nummers  “Ik ben de weg weer even kwijt”, “Amore mijn grote liefde”  en “Ik Wil Dat jij nu ook weer gaat” waarmee ik in vele hitlijsten stond genoteerd en op vele bekende Radio Stations te horen ben. Tevens is het qua podiumervaring helemaal goed gekomen en ben ik te horen en te zien op de grotere podia met vele bekende artiesten.

Marianne Weber is mijn grote idool en vooral m’n grote voorbeeld.  Op 9 december 2017 was Marianne ook van de partij op het Feestje dat werd gehouden in ons plaatselijk Cafe Ensing te Peize, een droom werd werkelijkheid……..

Mijn repertoire bestaat uit gezellige Hollandse meezingers maar ook een Duitse Schlager of een stevige Rocknummer kan voorbij komen.

Kortom een optreden van Melissa Smilda zorgt voor een feest waar iedereen over na droomt.