Melissa Smilda

De in de stad Groningen geboren Melissa Smilda en wonend in het Noord Drentse dorpje Peize, is sinds 2012 actief als zangeres.
Melissa begon in 2012 als soloartiest. Daarnaast is ze sinds 2014 zangeres bij de band Ideaal, waar ook haar vader Zweitse Smilda deel van uitmaakt.

Tijdens een Frisian Queen Artiestenvaart, trof ze zanger/producer Arjan Venemann. Hij benaderde haar of ze misschien al plannen had om een single op te nemen. ‘Op dat moment dacht ik daar nog niet aan. Ik vond het leuk om te zingen en wilde eerst ervaring opdoen. Een jaar later zaten we weer samen op de party boot. Arjan vroeg of ik er nu wel klaar voor was. Ik heb er goed over nagedacht en het idee alleen al om een eigen single op te nemen begon te kriebelen’, aldus Melissa.

Enkele weken later stond een afspraak gepland in de studio. Arjan liet haar twee nummers horen, waaronder ‘De allermooiste ogen’. ‘Eigenlijk was ik gelijk verkocht. De melodielijn en de muziek sprak mij erg aan. Ook de clip, opgenomen door Xandro Media, is erg mooi geworden.
Het is een vrolijk en vlot nummer over: mooie ogen en verliefdheid en is een absolute meezinger met een hoog feestgehalte, waarin enkele countryinvloeden zijn verwerkt en daarbij een uitstekend dansbare plaat is geworden. “De zangeres heeft een prettige sound en heeft daarnaast ook een goede uitstraling”, schrijft een Nederlandse muziek website en noemt haar een talent met een ‘Veelbelovend debuut’!!
Als klein meisje was Melissa al dol op het Hollandse repertoire. Melissa luisterde veel naar de Nederlandse muziekzenders en met name het Hollandse Lied sprak haar erg aan. Piratenmuziek zat toen al in haar bloed, maar ze had geen enkele ambitie om zelf op de planken te staan. Daar kwam verandering in nadat ze op de Pinkstermarkt in Leek door de plaatselijke band op het Podium werd geroepen, ze wilde er graag zo snel mogelijk weer van af.

Prompt ontving ze een uitnodiging om bij een Piratenfeest in Peize te komen om een liedje in te zingen. Hierbij had ze veel succes en niet veel later had Melissa verschillende optredens geboekt staan. Toch ontbrak het haar als jong meisje wat podiumervaring en besloot samen met haar vader te gaan zingen. Samen met Dirkjan Mollema werd de formatie Ideaal opgericht. Na 4 jaar succes met deze formatie, kriebelde het toch weer om een Solo nummer op te nemen. Met “De allermooiste ogen” heeft ze haar veel belovende debuutsingle. Met de hoop een leuke carriere tegemoet te gaan.
Marianne Weber is haar grote idool. Dat is wel echt haar grote voorbeeld. Op 9 december 2017 is Marianne ook van de partij op haar Feestje die wordt gehouden in het plaatselijk Cafe Ensing te Peize, een droom wordt werkelijkheid zegt ze……..
Melissa`s repertoir bestaat uit gezellige meezingers maar ook een Duitse Schlager of een stevige Rocknummer kan voorbij komen. Kortom een optreden van Melissa Smilda zorgt voor een feest waar iedereen over nadroomt.

In April 2018 brengt Melissa haar 2e single “Ik ben de Weg weer even kwijt”. Ook deze single is geschreven door Pascal de Vormer en geproduceerd door Arjan Veeneman.

Melissa Smilda brengt Nieuwe Single Amore, mijn Grote Liefde.

Zangeres Melissa Smilda brengt op 7-12-2018 haar nieuwe Single Amore mijn Grote Liefde uit. Een bijzonder lekker klinkende liefdevolle plaat. Voor de opnamen reisde ze af naar het Drentse Valthermond. Daar werkte ze samen met topproducer Martin Sterken. Jacqueline De Bie uit Coevorden, heeft de mooie tekst geschreven.

Het afgelopen jaar was voor Melissa een Top jaar . Vorig jaar Oktober bracht ze haar Debuut “De Allermooiste Ogen”. Vanaf dit moment krijgt ze een grote schare fans. Nadat ze haar tweede nummer; “Ik ben de Weg weer even Kwijt”, uitbracht in April dit jaar, kwamen er totaal onverwacht, prachtige optredens aan. Zoals bij Radio Continu On Tour, Cèst La Vie Festival in Emmen, De Groene Ster Festival in Leeuwarden en De Gouden Pijl in Emmen, In Sportcentrum Leek met: CARO (Helene Fischer Double) – DANNY FROGER – De band BLIZZERT, trad ze op voor vele bezoekers.

Na het tweede nummer van Melissa viel het niet mee om een goed opvolgend nummer te vinden. Vele Demo`s kwamen voorbij maar Melissa wilde persé een plaat uitbrengen die bij haar past. Daar nam ze producer Martin Sterken in de hand. Hij is bekend van zijn werk voor Topartiesten als Jannes, Henk Wijngaard, Bauke, Burdy, Wimmie Bouma en vele anderen. Johan Vrieze speelde de gitaarpartijen in, Marjolijn Schepers zorgde voor het koorwerk. Jacqueline De Bie heeft de Tekst geschreven en is hier fantastisch in geslaagd. Martin heeft hierop een prachtig arrangement gemaakt.

“We hebben samen geprobeerd om deze Single zo goed mogelijk neer te zetten”, vertelt Zweitse Smilda, vader van…… Het opgenomen werk van de Studio van Martin Sterken is compact en fris – een wisselwerking van verschillende basloopjes en melodieuze zang. Melissa hoopt weer een liefdevol succesje te kunnen boeken met deze Single.

De Clip is gemaakt door Sander Drooglever van Xandro Media uit Hoogeveen. Hij wist er in de stad Groningen weer een prachtige Clip van te maken. Melissa houdt van mensen. Zo had ze voor deze Clip bedacht, dat er wat een stel op leeftijd een rol moesten gaan spelen. Ger en Clarie hebben het heel leuk gedaan in deze Videoclip.

De Single Amore, mijn grote liefde ……. is te downloaden in de iTunes Music Store en Spotify. De Clip kun je vinden op het Youtube kanaal van Melissa Smilda of haar Facebook Website en Instagram

Melissa is ambassadrice geworden van de Anbi stichting "Knuffelkonijntjes".

NIEUWS!!

Goedemiddag lieve mensen,
Met trots kan ik jullie vertellen dat ik net als zangeresEllen Jannink”, ambassadrice ben geworden van de stichting ‘de knuffelkonijntjes’.
De stichting heeft als doel het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van zieke kinderen(terminaal) (dementerende) ouderen, personen met een lichamelijke of geestelijke beperking en andere hulpbehoevenden, door hen in fysiek contact te brengen met konijnen.
Even je zorgen, ziekte en eenzaamheid vergeten!
Ik ben ambassadrice geworden omdat ik mijn gevoel hier helemaal in kon vinden en ik het een hele mooie/fantastische stichting vindt!

Als u interesse hebt in een bezoek van de knuffelkonijntjes mag u altijd met mij of via de Website de “Knuffelkonijntjes”, contact opnemen en kunnen we in goed overleg aan uw wensen voldoen.