Biografie

Melissa Smilda.

De in de stad Groningen geboren 21 jarige Melissa Smilda en wonend in het Drentse dorpje Peize, is sinds 2012 actief als zangeres.
Melissa begon in 2012 als soloartiest en timmert sindsdien flink aan de weg in de Nederlands Talige muziekwereld.

Melissa groeide als kind op in de Oosterparkwijk in Groningen waar ze haar eerste basis-school jaren volgde. Altijd is Melissa een vrolijke meid geweest en was Topfan van K3, waar ze dan ook met veel vriendinnen op de slaapkamer aan het dansen en zingen was. Op haar 10e jaar verhuisde het gezin naar het Drentse Dorpje Peize en tot op heden wonen ze daar met veel plezier.

Melissa`s vader Zweitse is al vanaf zijn 9e jaar bezig in de muziek. Als Tamboer begonnen bij de plaatselijke drumband Noordenveld en speelde vanaf zijn 17e jaar in verschillende bands zoals Silversound, The Roon Rockets, Diamond Trio en Acapulco. De muzikaliteit heeft Melissa dus van geen vreemde.

Als klein meisje was Melissa al dol op het Hollandse repertoire. Melissa luisterde veel naar de Nederlandse muziekzenders en met name het Hollandse Lied sprak haar erg aan. Piratenmuziek zat toen al in haar bloed, maar ze had geen enkele ambitie om zelf op de planken te staan. Daar kwam verandering in nadat ze op de Pinkstermarkt in Leek door de plaatselijke band “Sunshine” op het Podium werd geroepen, ze wilde er graag zo snel mogelijk weer van af, haha.

2 jaren later ontving ze een uitnodiging om bij een Piratenfeest in Peize te komen om een liedje in te zingen. Op deze avond had ze veel succes en niet veel later had Melissa verschillende optredens geboekt staan. Toch ontbrak het haar als jong meisje wat podiumervaring en besloot samen met haar vader te gaan zingen. Samen met zanger Dirkjan Mollema werd de formatie “Ideaal” opgericht.

Een spannend begin

In 2012 werd Melissa door Erwin en Deborah uitgenodigd om mee te komen zingen op een Artiestenvaart van de Frissian Queen in Akkrum.  Daar trof ze zanger/producer Arjan Venemann. Hij benaderde haar of ze misschien plannen had om een single op te nemen. ‘Op dat moment dacht ze daar nog niet aan. Ze vond het leuk om te zingen maar wilde eerst ervaring opdoen. Een jaar later zaten Arjan en Melissa weer samen op de party boot. Arjan vroeg haar of ze er nu wel klaar voor was. Ze had er goed over nagedacht en het idee alleen al om een eigen single op te nemen begon te kriebelen’.

Daar gaat ze!!

Enkele weken later stond een afspraak gepland in de studio. Arjan liet haar twee nummers horen, waaronder ‘De allermooiste ogen’. ‘Eigenlijk was ik gelijk verkocht, zegt ze. De melodielijn en de muziek sprak haar erg aan. Ook de clip, opgenomen door Sander Drooglever van Xandro Media, is erg mooi geworden.
Het is een vrolijk en vlot nummer en gaat over mooie ogen en verliefdheid. Het is een absolute meezinger met een hoog feestgehalte, waarin enkele countryinvloeden zijn verwerkt en daarbij een uitstekend dansbare plaat. Melissa heeft een prettige sound en heeft daarnaast ook een goede uitstraling”, schrijft een Nederlandse muziek website en noemt haar een talent met een ‘Veelbelovend debuut’!!

Feestje!!!!!

Na 4 jaar succes met de formatie Ideaal, kriebelde het toch om eens een Solo nummer op te nemen. Met “De allermooiste ogen” heeft ze haar veel belovende debuutsingle. Met de hoop een leuke carriere tegemoet te gaan.


Marianne Weber is haar grote idool. Dat is wel echt haar grote voorbeeld. Op 9 december 2017 is Marianne ook van de partij op haar Feestje die wordt gehouden in het plaatselijk Cafe Ensing te Peize, een droom wordt werkelijkheid zegt ze……..

De 2e Single

In April 2018 brengt Melissa haar 2e single “Ik ben de Weg weer even kwijt”. Ook deze single is geschreven door Pascal de Vormer en geproduceerd door Arjan Veeneman.

Op de terugweg van de studio van Arjan Veeneman mocht Melissa (net haar rijbewijs) terugrijden van Hollandscheveld naar Peize. Haar vader zat naast haar te telefoneren en tot zijn schrik zag hij, na 20 minuten te hebben gereden, het grote magazijn van Wehkamp links van hem en vroeg zich sterk af of deze verhuist was naar Assen. Bleek dat Melissa de afslag bij Hoogeveen naar Assen had gemist. Ze was de weg dus even kwijt……………..

Het nummer heeft een hoog feestgehalte waarbij de Polonaise meestal niet achterwege blijft. 

Melissa Smilda brengt 3e Single "Amore, mijn Grote Liefde".

Zangeres Melissa Smilda brengt op 7-12-2018 haar nieuwe Single Amore mijn Grote Liefde uit. Een bijzonder lekker klinkende liefdevolle plaat. Voor de opnamen reisde ze af naar het Drentse Valthermond. Daar werkte ze samen met topproducer Martin Sterken. Jacqueline De Bie uit Coevorden, heeft de mooie tekst geschreven.

Het afgelopen jaar was voor Melissa een Top jaar . Vorig jaar Oktober bracht ze haar Debuut “De Allermooiste Ogen”. Vanaf dit moment krijgt ze een grote schare fans. Nadat ze haar tweede nummer; “Ik ben de Weg weer even Kwijt”, uitbracht in April dit jaar, kwamen er totaal onverwacht, prachtige optredens aan. Zoals bij Radio Continu On Tour, Cèst La Vie Festival in Emmen, De Groene Ster Festival in Leeuwarden en De Gouden Pijl in Emmen, In Sportcentrum Leek met: CARO (Helene Fischer Double) – DANNY FROGER – De band BLIZZERT, trad ze op voor vele bezoekers.

Na het tweede nummer van Melissa viel het niet mee om een goed opvolgend nummer te vinden. Vele Demo`s kwamen voorbij maar Melissa wilde persé een plaat uitbrengen die bij haar past. Daar nam ze producer Martin Sterken in de hand. Hij is bekend van zijn werk voor Topartiesten als Jannes, Henk Wijngaard, Bauke, Burdy, Wimmie Bouma en vele anderen. Johan Vrieze speelde de gitaarpartijen in, Marjolijn Schepers zorgde voor het koorwerk. Jacqueline De Bie heeft de Tekst geschreven en is hier fantastisch in geslaagd. Martin heeft hierop een prachtig arrangement gemaakt.

“We hebben samen geprobeerd om deze Single zo goed mogelijk neer te zetten”, vertelt Zweitse Smilda, vader van…… Het opgenomen werk van de Studio van Martin Sterken is compact en fris – een wisselwerking van verschillende basloopjes en melodieuze zang. Melissa hoopt weer een liefdevol succesje te kunnen boeken met deze Single.

De Clip is gemaakt door Sander Drooglever van Xandro Media uit Hoogeveen. Hij wist er in de stad Groningen weer een prachtige Clip van te maken. Melissa houdt van mensen. Zo had ze voor deze Clip bedacht, dat er wat een stel op leeftijd een rol moesten gaan spelen. Ger en Clarie hebben het heel leuk gedaan in deze Videoclip.

De Single Amore, mijn grote liefde ……. is te downloaden in de iTunes Music Store en Spotify. De Clip kun je vinden op het Youtube kanaal van Melissa Smilda of haar Facebook Website en Instagram

Melissa is ambassadrice geworden van de Anbi stichting "Knuffelkonijntjes".

Nieuws

Goedemiddag lieve mensen,
Met trots kan ik jullie vertellen dat ik net als zangeresEllen Jannink”, ambassadrice ben geworden van de stichting ‘de knuffelkonijntjes’.
De stichting heeft als doel het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van zieke kinderen(terminaal) (dementerende) ouderen, personen met een lichamelijke of geestelijke beperking en andere hulpbehoevenden, door hen in fysiek contact te brengen met konijnen.
Even je zorgen, ziekte en eenzaamheid vergeten!
Ik ben ambassadrice geworden omdat ik mijn gevoel hier helemaal in kon vinden en ik het een hele mooie/fantastische stichting vindt!

Als u interesse hebt in een bezoek van de knuffelkonijntjes mag u altijd met mij of via de Website de “Knuffelkonijntjes, contact opnemen en kunnen we in goed overleg aan uw wensen voldoen.

Persbericht: Ik wil dat jij meteen ook gaat

Melissa Smilda gaat samenwerking aan met Emile Hartkamp & Norus Padidar.
19-09-2019 03:08

Melissa Smilda is een ‘nieuw’ Talent in de artiestenstal van Emile Hartkamp & Norus Padidar. Melissa, die al enige singles op haar naam heeft staan, nam zelf het initiatief daartoe, want zij wilde haar mooie Muzikale dromen waarmaken. Houdend van de Nederlandse Volkse Muziek, liedjes met een Lach en ‘n Traan……..wist ze dat er een team was die dit genre als geen ander kent en ook maakt, gelet op alle successen van o.a Jannes – Marianne Weber – Frans Bauer e.v.a, dus aanbellen en praten.

De meeste dromen zijn bedrog, maar niet alle……. er werden diverse liedjes gemaakt, waarna de keuze viel op het vrolijke en hoog meezing gehalte van ‘Ik Wil Dat Jij Meteen Ook Gaat’ Liedjes met een negatieve levenservaring, met soms een traan van verdriet, vloeien meer dan eens over in het grootste feest en de lach…. Vuile Huichelaar of Ach,Vaderlief zijn daar mooie voorbeelden van. Een en al ellende maar de tent op z’n kop.

Melissa heeft haar eigen unieke stemgeluid, en een vrolijke en sympathieke uitstraling waardoor je haar alles gunt. Zangeres, zijn er velen…..maar opmerkelijke zangeressen in dit genre zijn moeilijk te vinden en schaars. Laat deze single een mooie start zijn van een mooie succesvolle carrière. Maar ook blijven dromen……..