Melissa Smilda

De in de stad Groningen geboren 19 jarige Melissa Smilda en wonend in het Drentse dorpje Peize, is sinds 2012 actief als zangeres.
Melissa begon vijf jaar geleden als soloartiest. Daarnaast is ze inmiddels 4 jaar zangeres bij de band Ideaal, waar ook haar vader Zweitse Smilda deel van uitmaakt.

Ruim drie jaar geleden trof ze tijdens een Frisian Queen Artiestenvaart zanger/producer Arjan Venemann. Hij benaderde haar of ze misschien al plannen had om een single op te nemen. ‘Op dat moment dacht ik daar nog niet aan. Ik vond het leuk om te zingen en wilde eerst ervaring opdoen. Vorig jaar zaten we weer samen op de party boot. Arjan vroeg of ik er nu wel klaar voor was. Ik heb er goed over nagedacht en het idee alleen al om een eigen single op te nemen begon te kriebelen’, aldus Melissa.

Enkele weken later stond een afspraak gepland in de studio. Arjan liet haar twee nummers horen, waaronder ‘De allermooiste ogen’. ‘Eigenlijk was ik gelijk verkocht. De melodielijn en de muziek sprak mij erg aan. Ook de clip, opgenomen door Xandro Media, is erg mooi geworden.
Het is een vrolijk en vlot nummer over: mooie ogen en verliefdheid en is een absolute meezinger met een hoog feestgehalte, waarin enkele countryinvloeden zijn verwerkt en daarbij een uitstekend dansbare plaat is geworden. “De zangeres heeft een prettige sound en heeft daarnaast ook een goede uitstraling”, schrijft een Nederlandse muziek website en noemt haar een talent met een ‘Veelbelovend debuut’!!
Als klein meisje was Melissa al dol op het Hollandse repertoire. Melissa luisterde veel naar de Nederlandse muziekzenders en met name het Hollandse Lied sprak haar erg aan. Piratenmuziek zat toen al in haar bloed, maar ze had geen enkele ambitie om zelf op de planken te staan. Daar kwam verandering in nadat ze op de Pinkstermarkt in Leek door de plaatselijke band op het Podium werd geroepen, ze wilde er graag zo snel mogelijk weer van af.

Prompt ontving ze een uitnodiging om bij een Piratenfeest in Peize te komen om een liedje in te zingen. Hierbij had ze veel succes en niet veel later had Melissa verschillende optredens geboekt staan. Toch ontbrak het haar als jong meisje wat podiumervaring en besloot samen met haar vader te gaan zingen. Samen met Dirkjan Mollema werd de formatie Ideaal opgericht. Na 4 jaar succes met deze formatie, kriebelde het toch weer om een Solo nummer op te nemen. Met “De allermooiste ogen” heeft ze haar veel belovende debuutsingle. Met de hoop een leuke carriere tegemoet te gaan.
Marianne Weber is haar grote idool. Dat is wel echt haar grote voorbeeld. Op 9 december 2017 is Marianne ook van de partij op haar Feestje die wordt gehouden in het plaatselijk Cafe Ensing te Peize, een droom wordt werkelijkheid zegt ze……..
Melissa`s repertoir bestaat uit gezellige meezingers maar ook een Duitse Schlager of een stevige Rocknummer kan voorbij komen. Kortom een optrden van Melissa Smilda zorgt voor een feest waar iedereen over nadroomt.

De debuut single van Melissa Smilda is een feit. De gezellige plaat ‘De allermooiste ogen’

Voor Melissa Smilda uit Peize is haar tweede singel een feit. Na haar debuut singel “De allermooiste ogen” die het erg goed gedaan heeft, is het altijd even zoeken naar een vervolg wat het succes van het eerste nummer evenaart. Met het nummer “Ik ben de weg weer even kwijt”, zijn Pascal de Vormer en producer Arjan Venemann daar uitstekend in geslaagd.