Als klein meisje was Melissa al dol op het Hollandse repertoire. Melissa luisterde veel naar de Nederlandse muziekzenders en met name het Hollandse Lied sprak haar erg aan. Piratenmuziek zat toen al in haar bloed, maar ze had geen enkele ambitie om zelf op de planken te staan. Daar kwam verandering in nadat ze op de Pinkstermarkt in Leek door de plaatselijke band op het Podium werd geroepen, ze wilde er graag zo snel mogelijk weer van af.

De Solo carrière

Prompt ontving ze een uitnodiging om bij een Piratenfeest in Peize te komen om een liedje in te zingen. Hierbij had ze veel succes en niet veel later had Melissa verschillende optredens geboekt staan. Toch ontbrak het haar als jong meisje wat podiumervaring en besloot samen met haar vader te gaan zingen. Samen met Dirkjan Mollema werd de formatie Ideaal opgericht. Na 4 jaar succes met deze formatie, kriebelde het toch weer om een Solo nummer op te nemen.

In 2013 trof ze tijdens een Frisian Queen Artiestenvaart zanger/producer Arjan Venemann (AV Audio Produkties). Hij benaderde haar of ze misschien al plannen had om een single op te nemen. ‘Op dat moment dacht ik daar nog niet aan. Ik vond het leuk om te zingen en wilde eerst ervaring opdoen. 2 jaar later zaten we weer samen op de party boot. Arjan vroeg of ik er nu wel klaar voor was. Ik heb er goed over nagedacht en het idee alleen al om een eigen single op te nemen begon te kriebelen’, aldus Melissa.

Enkele weken later stond een afspraak gepland in de studio. Arjan liet haar twee nummers horen, waaronder ‘De allermooiste ogen’. ‘Eigenlijk was ik gelijk verkocht. De melodielijn en de muziek sprak mij erg aan. Ook de clip, opgenomen door Xandro Media, is erg mooi geworden.
Het is een vrolijk en vlot nummer over: mooie ogen en verliefdheid en is een absolute meezinger met een hoog feestgehalte, waarin enkele countryinvloeden zijn verwerkt en daarbij een uitstekend dansbare plaat is geworden. “De zangeres heeft een prettige sound en heeft daarnaast ook een goede uitstraling”, schrijft een Nederlandse muziek website en noemt haar een talent met een ‘Veelbelovend debuut’!!


Debuut

Met “De allermooiste ogen” heeft ze haar veel belovende debuutsingle en onder begeleiding van haar Plugger Willem de Bie hoopt ze een leuke carrière tegemoet te gaan.
Marianne Weber is haar grote idool. Dat is wel echt haar grote voorbeeld. Op 9 december 2017 is Marianne ook van de partij op haar Feestje die wordt gehouden in het plaatselijk Café Ensing te Peize, een droom wordt werkelijkheid zegt ze……


Ook haar 2e nummer “ik ben de weg weer even kwijt” is geschreven door Pascal de Vormer en wederom geproduceerd door Arjan Venemann, een prachtige feestnummer waar iedereen menig polonaise op heeft gelopen.


Een jaar later werd Melissa benaderd door de bekende producer Martin Sterken. Jacqueline Hermes de Bie (de vrouw van Willem de Bie) had een prachtige (biografische) tekst geschreven die op het lijf van Melissa geschreven stond. “Amore mijn grote liefde” werd door vele luisteraars omarmt en veel gedraaid door de Nederlandstalige Radio zenders. De Clip is wederom gemaakt door Sander Drooglever met medewerking van Ger en Clarie. Een fantastisch ouder paar met een prachtige uitstraling.


Heden

Haar laatste 3 singlesIk wil dat jij meteen ook gaat“, “Zolang er sterren aan de hemel staan” en “Die allereerste Kus”, zijn opgenomen bij de Goldstar Music Productions B.V, Emile Hartkamp en Norus Padidar. Dankzij deze 2 Top producers zijn ook haar laatste 3 singles zeer succesvol in de Nederlandse volksmuziek en behalen mooie plaatsen in de Nederlandstalige Hitlijsten.

Melissa`s repertoire bestaat uit gezellige meezingers maar ook een Duitse Schlager of een stevige Rocknummer kan voorbij komen. Kortom een optreden van Melissa Smilda zorgt voor een feest waar iedereen over na droomt 🙂

 

Geef een reactie