Als klein meisje was Melissa al dol op het Hollandse repertoire. Melissa luisterde veel naar de Nederlandse muziekzenders en met name het Hollandse Lied (vooral Marianne Weber) sprak haar erg aan. Piratenmuziek zat toen al in haar bloed, maar ze had geen enkele ambitie om zelf op de planken te staan. Daar kwam verandering in nadat ze op de Pinkstermarkt in Leek door de plaatselijke band op het Podium werd geroepen, ze wilde er graag zo snel mogelijk weer van af.

Prompt ontving ze een uitnodiging om bij een Piratenfeest in Peize te komen om een liedje in te zingen. Hierbij had ze veel succes en niet veel later had Melissa verschillende optredens geboekt staan. Toch ontbrak het haar als jong meisje wat podiumervaring en besloot samen met haar vader te gaan zingen.

In 2017 werd ze door producer Arjan Venemann benaderd  om een solo single op te nemen : ‘De allermooiste ogen’. “Eigenlijk was ik gelijk verkocht. De melodielijn en de muziek spraken mij erg aan.”

Het is een vrolijk en vlot nummer over: mooie ogen en verliefdheid en is een absolute meezinger met een hoog feestgehalte, waarin enkele countryinvloeden zijn verwerkt en daarbij een uitstekend dansbare plaat is geworden. “De zangeres heeft een prettige sound en heeft daarnaast ook een goede uitstraling”, schrijft een Nederlandse muziek website en noemt haar een talent met een ‘Veelbelovend debuut’!!

Haar 2e single “ik ben de weg weer even kwijt” is geschreven door Pascal de Vormer en wederom geproduceerd door Arjan Venemann, Een prachtig feestnummer waar iedereen menig polonaise op heeft gelopen.

In 2018 werd Melissa benaderd door de bekende producer Martin Sterken met de titel “Amore mijn grote liefde” .Deze werd door vele luisteraars omarmt en veel gedraaid door de Nederlandstalige radio zenders. 

Haar laatste 3 singles vanaf 2019  “Ik wil dat jij meteen ook gaat“, “Zolang er sterren aan de hemel staan” en “Die allereerste Kus”, zijn opgenomen bij de Goldstar Music studio van Emile Hartkamp en Norus Padidar. Dankzij deze 2 Top producers zijn ook haar laatste 3 singles zeer succesvol in de Nederlandstalige Hitlijsten.

Onlangs kreeg Melissa een artiestencontract aangeboden bij NRGY Music, een kans die zij met beide handen heeft aangegrepen. Tom Peters daarover: ’al langere tijd hebben we Melissa gevolgd en zagen we een gestage groei in haar carrière. Tot nu toe is zij vooral in de 3 Noordelijke provincies een bekende Hollandstalige zangeres. Wij denken door onze input haar snel een landelijke bekendheid te kunnen gaan geven. Melissa heeft hier alle talenten voor …… een prachtig uiterlijk én natuurlijk een geweldige stem, ondersteund door haar grote werklust, kortom alle ingrediënten voor een succesvolle toekomst.’

Melissa over haar samenwerking: ‘ik ben hartstikke trots dat ik gevraagd ben door NRGY Music om samen met hen aan mijn carrière te gaan bouwen. De eerste ervaringen zoals de keuze van de liedjes, de fotosessies en alle social media kennis van NRGY Music gaan mij zeker helpen de komende tijd. Ik heb er heel hoge verwachtingen van….’.

De eerste single van Melissa bij NRGY Music is getiteld “Al heb Ik Jou Niet Voor Mij Alleen”, een moderne Hollandse meezinger, die zijn weg naar de Nederlandstalige radiostations zeker gaat vinden. Vanaf nu moet Nederland rekening gaan houden met het talent van: Melissa Smilda!

 Melissa`s live optreden bestaat uit gezellige meezingers, maar ook een Duitse Schlager of een stevig Rocknummer kan voorbij komen. Kortom een optreden van Melissa Smilda zorgt voor een feest waar iedereen nog lang over spreekt.

17 Replies to “OVER MIJ”

 1. Het is een top zangeres, met een prachtige stem waar iedereen van kan genieten bij een optreden.
  Het is een hele lieve meid en wanneer er even tijd is, dan is een fotomomentje altijd mogelijk.
  Ben niet alleen Fan van haar, maar hoor en zie haar graag zingen waar ikzelf zeker van geniet,

 2. Vanuit Californie genieten wij via RADIONL naar je muziek Heel goed!
  Wat een stem
  Ga zo door en wij blijven fans

  Groetjes

 3. Hey Melissa,

  Heb je ook merchandise? We zijn groot fan. Ieder weekend komt het optreden van Team FM wel een paar keer voorbij in de studentenbunkers van ons in Groningen <3

  Veel liefde

  1. Hey Peter Jan,

   Op dit moment nog heb ik nog geen merchandise maar hou gerust mijn website in de gaten!
   Super om te horen en wat leuk!! Hier wordt ik zeker blij van!
   Wie weet tot gauw bij één van mijn optredens.

   Liefs,

   Melissa Smilda.

 4. Hoi Melissa,Een tijdje geleden bij de Lidl een cd box gekocht met Nederlandstalige artiesten.
  Toen ik het nummer van jou hoorde met Al heb ik jou niet voor mij alleen was ik meteen verkocht.
  Je hebt een fantastische stem en je mag er wezen.
  Hoop nog veel van je te horen.
  Succes met je zangcarrière.
  Groetjes,
  Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.